Suntem siguri că ai auzit de multe ori expresia de „tonifiere musculara” fără să știi cu adevărat ce înseamnă sau la ce se referă. Găsești mii și mii de programe care îți prezintă un program pentru muschi fara grasime, ori unul pentru muschi mari si voluminosi sau unul pentru muschi sexy si tonifiati. Dar acestea nu există ci doar sunt niște mituri. De aceea am pregătit acest articol în care îți vom prezenta cu adevărat ce înseamnă tonifiere usculara și cum te putem noi ajuta să ajungi la rezultatele dorite.
Pentru început este bine de știut că tonifierea musculara este rezultatul dezvoltarii masei musculare si a scaderii procentului de grăsime corporală. Dar ce înseamnă termenul de tonifiere musculara și cum poate fi descrisă mai precis?
În cei mai simpli termeni, tonifierea reprezintă atingerea echilibrului perfect de masă musculară și grăsime corporală.
Acest lucru va oferi acel aspect plăcut, de mușchi bine definiți pe un corp care nu este prea mare.
Toți oamenii au tonus muscular. Acesta se manifesta prin tensiunea musculara normala, care se menține în mod natural în timpul repausului fizic, având ca urmare un număr limitat de celule musculare care sunt contractate, chiar și atunci când nu se produce mișcare.
Exista doua tipuri de tonus muscular:
- Tonus muscular normal – este cel care menține sănătatea musculaturii, fiind singura caracteristică a musculaturii scheletice care nu poate fi controlată voluntar;
- Tonus flasc – apare ca urmare a unui accident. În felul acesta se întrerupe inervația musculara continua, reflexa, ducand la slabirea si atrofierea muschilor afectați
Activitățile ce duc la tonifierea musculaturii sunt reprezentate de o combinație de antrenamente care au ca scop arderea grăsimilor si o mai buna definire a musculaturii. De aceea terapeuții noștrii sfătuiesc mereu clienții să aibă o alimentație echilibrată și să nu neglijeze activitățile fizice. De asemenea, pot fi sugerate și alte tratamente ce pot ajuta la topirea țesutului adipos, dacă clientul se confruntă cu kilogramele în plus.
Activități care ajută la tonifiere musculara
Forța musculara arata cat de mare este valoarea greutăților care pot fi ridicate, iar rezistența musculară se referă la capacitatea unui mușchi de a susține un efort repetat pentru o anumită perioadă de timp. Antrenamentele ce le îmbină pe cele două, contribuie la creșterea tonusului muscular.
Cele mai bune exerciții care contribuie la tonifierea musculaturii sunt:
- Antrenamentele cu greutăți sau cu propria greutate;
- Exercițiile pentru abdomen
- Flotările
- Genuflexiunile
- Urcarea și coborârea treptelor
- Alergarea pentru rezistență
- Mersul pe bicicletă
- Yoga și Pilates
- Drumețiile și mersul pe jos
Toate acestea contribuie la un tonus muscular foarte bun, iar combinate cu o alimentație sănătoasă pot da rezultate excepționale. De asemenea, cu cat îți crește masa musculară datorită antrenamentului cu greutăți, cu atât va crește și rata metabolică bazală, mai exact vei arde mai multe calorii atunci când stai degeaba. Asta este o soluție pe termen lung pentru slăbire.
Sănătatea mușchilor trebuie să devină neaparat o prioritate. Cu timpul, masa musculară se pierde progresiv dacă nu se ține cont de mișcare, ceea ce are drept consecință slăbiciunea generalizată și îndeplinirea cu dificultate a activităților de zi cu zi.
În plus, pierderea masei musculare poate în timp să ducă la o creștere a vulnerabilității în contextul traumatismelor, crescând astfel riscul de fracturi.
Alimentația și rolul ei în tonifiere musculara
Sănatatea și tonusul muscular sunt strâns legate de alimentație. Este bine cunoscut faptul că proteinele reprezintă elementul cheie ce onferă rezistență si susținere mușchilor.
De aceea, cele mai importante surse de proteine și alimentele ce nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a celor preocupați de sănătatea mușchilor sunt: carnea (cea slabă cum ar fi peștele, pieptul de pui), ouăle și produsele lactate.
Trebuie să reduci consumul de carne roșie oricât de bună ar fi ea. Deși conține cea mai mare cantitate de proteine, aceasta crește riscul de boli cardiace. Prin urmare, o singură porție pe săptămână este de ajuns.
Proteinele de origine vegetală sunt și ele importante deși nu sunt la fel de numeroase precum proteina animală, dar merită introduse în regimul alimentar ce vizează tonifierea musculara. în acest sens fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia, nucile și migdalele trebuie incluse în planul alimentar.
Grăsimile sunt un element esențial pentru sănătatea organismului. Însă este important să le consumi doar în cantitățile necesare.
Pentru slăbit și tonifierea musculaturii, trebuie să reduci în mod considerabil consumul de grăsimi saturate, cum sunt cele prezente în produsele de patiserie din comerț și să le înlocuiești cu grăsimi sănătoase.
Printre cele mai bune surse de carbohidrați pentru tonifierea musculaturii se numără fructele și legumele proaspet
în concluzie, cu o alimentație echilibrată ai toate șansele să ajungi la greutatea optimă și la tonusul muscular dorit.
Ce tratament pentru lifting corporal găsești în clinicile aBeauty
În toate clinicile aBeauty avem cel mai eficient tratament corporal pentru tonifiere musculară ce utilizează stimulare musculară electromagnetică profundă.
DualFit
Tratamentul DualFit este un tratament corporal specializat pe tonifiere musculară, ce oferă o formă atletică a corpului fără efort. Acesta are acțiune atât pe abdomen cât și pe fesieri pentru a avea efetul de butt lifting.
Poate pare că se aseamănă cu acele exerciții fizice de electrostimulare musculară (ex. XBody), dar nu e deloc așa. Pentru a clarifica rapid diferențele, stimularea electromagnetică nu trebuie confundată cu electrostimularea.
Față de electrostimularea clasică ce implică o stimulare musculară superficială și efort, stimularea electromagnetică acționează profund la nivel muscular reușind să aibă efecte și asupra grupelor de mușchi mai mari, oferind astfel rezultate mai bune mai rapid.
La fel cum am scris și în articolul de pe ȘtirileproTV.ro, electrostimularea este o procedură ce se regăsește de mult în sălile de fitness și este utilizată mai degrabă ca o procedură de stimulare musculară hibrid, adică o procedură în care un dispozitiv stimulează ușor musculatura în timp ce persoana care poartă echipamentul de electrostimulare face și niște exerciții fizice specifice.
Tratamentul corporal menționat are la bază tehnologia de stimulare electromagnetică musculară profundă, ce acționează atât pe mușchii de dimensiune redusă cât și pe grupele musculare de dimensiune mai mare.
Curenții electromagnetici țintesc musculatura cu ajutorul unor aplicatori speciali ce acționează cu câte 3 programe a câte 5 minute, de două ori în cadrul unui timp total de 30 de minute.
Datorită stimulării electromagnetice avansate, tratamentul nu generează foarte mult acid lactic în mușchi și prin urmare oferă rezultate maxime în timp foarte scurt. Acest lucru protejează de febra musculară ce ne împiedică să facem exerciții fizice în continuare, dar în același timp stimulează muscular astfel încât efectul de tonifiere să se producă cu certitudine.
Rezultatele sunt vizibile încă după primele 2-3 ședințe, lucru cu adevărat extraordinar. Desigur, rezultatele diferă în funcție de organism, vârstă, factori genetici și alte variabile similare. Cert este că tratamentul oferă garantat rezultate vizibile și măsurabile, indiferent de situație.
Specialiștii noștrii recomandă tuturor persoanelor care vor să observe rezultate cât mai rapid, să încerce acest tratament cât mai devreme. Prin urmare, este suficient să comanzi chiar și o singură ședință, iar atunci când vei veni în cea mai apropiată clinică de estetică aBeauty Clinique din țară specialiștii noștri îți vor realiza diagnosticul de specialitate (este inclus în preț) urmat de recomandările optime.
În concluzie, dacă vrei să te bucuri de un abdomen tonifiat sau de fesieri fermi, noi îți vom oferi cel mai bune tratamente care să îți aducă rezultatele mult dorite.
Îngrijirea corporală nu este o treabă ușoară. De aceea te încurajăm să apelezi cu încredere la unul dintre specialiștii noștri din clinicile aBeauty Clinique. Primul pas este să completezi formularul de contact pe care îl găsești aici.
Ne poți contacta și telefonic, pe email sau pe rețelele sociale.
Te așteptăm în clinicile noastre de estetică aBeauty Clinique din toată țara și ne bucurăm că te putem ajuta să îți împlinești visurile.